FAMA I PEGÀS, MERCURI SOBRE PEGÀS

Aquestes figures eqüestres són obres del francès Antoine Coysevox, fetes en marbre de Carrara mitjançant la tècnica de la talla. Els personatges representats són Mercuri i Fama.

Originalment van ser fetes per ser col·locades en els jardins del parc del castell de Marly, però més tard, l’any 1719, van ser traslladades als Jardins de les Tulleries, on finalment varen ser canviades per rèpliques el 1986 i traslladades al Pavelló Richelieu del Museu del Louvre de París.

Les figures són exemptes i monocromes, i tenen en comú que els dos personatges munten sobre el mític Pegàs, que simbolitza la pau del rei i el prestigi en temps de guerra. Sota del cavall trobem armadures, cascos, un escut, armes, etc. que representen les victòries del rei. Presenten unes proporcions correctes.

En l’escultura de l’esquerra Pegàs és guiat per Mercuri, missatger i déu del comerç, cosa que simbolitza els beneficis de la pau. En l’escultura de la dreta, Fama (personificació dels rumors i la fama) porta una corona de llorer i una branca d’olivera i està fent sonar la trompeta per proclamar la força bèl·lica del rei.

La llum predomina en les robes dels personatges, la cua arrissada del cavall alat i els detalls a sota d’ell.

Van ser les primeres escultures d’aquesta mida colossal fetes a França, fan uns 315 cm, aproximadament, d’alçada.  El tema és clarament mitològic i la funció és decorativa i commemorativa.

Tornar a la pàgina anterior -> OBRES

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s