APOL·LO DE MANTUA

Apollon_de_Mantoue_Capitolini

 

Aquesta representació del déu Apol·lo feta en marbre és una rèplica de l’original feta en bronze. Rep aquest nom perquè procedeix del Palazzo Ducale de la ciutat de Mantua. L’autor és anònim.  En l’actualitat podem veure diferents rèpliques trobades a diferents llocs com en els Museus Capitolins (Roma), el Louvre (París) o el Museu Arqueològic Nazzionale de Nàpols.

apolo_louvre

La figura és de tipologia dempeus (ja que està dreta) i mira al front amb gest seriós i desafiant. Forma part del tipus d’estàtua “Apol·lo Citaredo” en la que el déu sempre apareix amb la seva cítara, ja què originalment sostenia una cítara en la mà esquerrra la qual no s’ha conservat, com tampoc ho han fet les extremitats inferiors. La tècnica de la talla va ser la utilitzada per realitzar aquesta escultura. És exempta i monocromada. És proporcionada i simètrica. La part on es concentra la llum és probablement el cabell que el té arrissat, llarg i ple de detalls. Està en actitud de repòs. Va ser feta aproximadament al segle II d.C així que pertany a l’art romà imperial.

Va ser un encàrrec de Massimiliano Papini. La funció de l’obra és merament decorativa, tot i que també un exvot al déu Apol·lo.

Tornar a la pàgina anterior -> OBRES

 

Anuncis