EROS TENSANT L’ARC

statua_di_eros_che_incorda_l_arco

 

Aquesta peculiar figura d’Eros va ser feta per l’escultor grec Lísip durant el segle IV a.C. aproximadament.  Originalment pertanyia a la col·lecció del papa Benedicte XIV fins el 1753 que va ser traslladada cap als Museus Capitolins de Roma i avui en dia la trobem a la Galeria del Palau Nou dins d’aquests.

5154760966_82cd6cfc49
Foto de José Rafael Navarro.

És una figura exempta, feta de marbre per mitjà de la tècnica del tallatdempeus i monocromada que plasma la bellesa d’un àngel. Pel que fa a la simetria és correcta i la proporció no del tot, ja que el cap sembla molt més petit que la resta del cos, per produir una sensació de grandesa (tècnica creada pel mateix Lísip). El cos està totalment d’acord amb el cos d’un nen, com s’acostuma a representar Eros, i les ales es troben a una altura adequada. La llum es concentra en les ales, el cabell i el tercer peu. El petit àngel està en moviment: té el cap girat cap a la dreta, ja que està fent força mentre tensa la corda del seu arc. Té uns 123 cm d’altura.

És d’estil clàssic (s. IV aC) perquè, tot i que el cos mostra més moviment i complexitat, amb gens de rigidesa, l’expressió continua sent molt arcaica.

La funció de l’obra és estètica i, a més, és un exvot al déu olímpic Eros.

Tornar a la pàgina anterior -> OBRES

Anuncis