ESTÀTUA COLOSSAL DE MINERVA

statuadiminerva_capitolins

 

La colossal escultura de Minerva va ser feta en algun moment durant els segles IV-I aC, de marbre i per un autor desconegut. Les investigacions diuen que podria tractar-se d’una obra original d’Euphranor o Pasiteles o d’una còpia, feta per artesans grecs al segle II a.C., de l’Athena Parthenos de Phidias. Sigui com sigui, l’autor va utilitzar la tècnica del tallat. A l’actualitat la trobem als Museus Capitolins de Roma.

min005
Fotografía extreta de ancientrome.ru

És dempeus i exempta, tot i que està arrampada a la paret. L’escultura, de més de 3 metres d’altura, és monocromada i proporcionada dins del seu tamany. És una figura amb la simetria correcta i sense moviment, en actitud reposada. Pel que fa la llum, la trobem per tot el peplum en els diferents plecs d’aquest, i en el cinturó observem petits claus de fixació del metall. Metall i pedres que originalment donaven vida als seus ulls. Té els braços mig alçats i a la mà esquerra porta l’escut on hi ha gravat un retrat de Medusa. El seu casc de guerrera culmina l’escultura. Fa uns 3,21 m d’altura.

Es diu que podria haver estat utilitzada per Pompeu en el seu triomf l’any 61 a.C., per tant, la seva funció seria tant commemorativa com decorativa.

Tornar a la pàgina anterior -> OBRES

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s