FONT DE DIANA

IMG_2458

Diana és la deessa romana de la caça, protectora de la natura i de la Lluna. Era una deessa venerada sobretot per les classes inferiors i pels esclaus. Originàriament estava en el Musée des Monuments Français, però el 1823 va ser traslladada a la seva localització actual, el Musée du Louvre.

En aquesta obra se la representa mig-jacent sobre d’una mena de font. Es troba amb un braç al voltant d’un cérvol situat al seu costat i, a més, està acompanyada per dos gossos. Tota la figura està feta en marbre, mitjançant la tècnica de la talla, excepte les banyes del cérvol i l’arc, atribut pel qual sabem que és Diana i no una altra deessa, que són de fusta. L’escultor, encara desconegut, probablement va pertànyer a l’escola d’art de Fontainebleau, a jutjar per la figura manierista allargada, l’esveltesa del cos, el cap petit i el pentinat. És una figura proporcionada i simètrica. Fa 211 cm d’alçada. L’estil és renaixentista i, de fet, es va convertir en un símbol important del Renaixement francès.

Diuen que la cara de la figura evoca Diana de Poitiers, amant del rei Enric II, i és temptador pensar que el cérvol simbolitza el mateix rei. La funció és decorativa.

Tornar a la pàgina anterior -> OBRES

Anuncis