GALLERIA BORGHESE

La Galleria Borghese, situada en els jardins de la Villa Borghese, a l’est de la colina del Pincio a Roma, és un dels museus d’art més reputats del món. És un complex relativament petit, motiu pel qual l’entrada es limita a només 360 persones cada dues hores, però que ofereix al visitant un autèntic món de sensacions a través de les obres que s’hi exposen.

Galleria Borghese
 –                                                       –Fotografia extreta de strategicmanagement.net

 

COL·LECCIÓ

La galeria exposa gran part de la col·lecció iniciada entre els anys 1576 i 1633 pel cardenal Scipione Borghese (nebot del Papa Pau V), gran col·leccionista de l’obra de Caravaggio i, a més, primer mecenes de Bernini. Per aquest motiu, hi trobem una àmplia col·lecció de les obres d’ambdós artistes.

Les exposicions es troben repartides entre les dues plantes de les quals consta l’edifici. La planta inferior està reservada a l’exposició d’antiguitats clàssiques amb peces del s. I al III dC. A més, s’hi troben les escultures de Bernini i Canova que ofereixen un conjunt insuperable.

La planta superior està ocupada per una gran pinacoteca en la qual s’exposen obres d’artistes com Tiziano, Rafael, Caravaggio, Rubens o Botticelli.

ELS MITES DE PEDRA

Paolina Borghese, germana de Napoleó, és representada per Canova com una Venus jacent en una de les obres més eròtiques i més polèmiques de l’autor. David, Apol·lo i Dafne o el Rapte de Proserpina, però, són les obres capdals. Totes tres de Bernini, són escultures barroques en què el domini del marbre constitueix un autèntic èxtasis per als sentits. També cal destacar el grup d’Eneas, Anquises i Ascani i la  Cabra Amaltea, totes dues de Bernini.

També destaquen les obres pictòriques de Caravaggio, com el Baco malalt, o l’Amor Sagrat, Amor Profà de Tiziano.

RECURSOS ÚTILS

Tornar a la pàgina anterior -> MUSEUS

Tornar a la pàgina anterior -> OBRES

Anuncis

Un pensament sobre “GALLERIA BORGHESE

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s