HERMES

hermes

Aquesta obra romana datada del segle II dC va passar a formar part de l’inventari del museu dels Uffizi l’any 1782 després de llargues negociacions amb Roma.

L’escultura de marbre va ser realitzada per mitjà de la tècnica de la talla utilitzant un únic bloc de marbre. L’obra representa una figura masculina totalment despullada i amb un cos definit. La seva aparença és juvenil, té els cabells rinxolats i vesteix un barret amb ales. La mà dreta es troba alçada i subjecta una mena de bossa, mentre que el braç esquerre, en posició de descans, sosté un mantell i un bastó amb dues serps entortolligades. Els peus presenten ales a ambdós costats.

L’estàtua representa el missatger dels déus, Hermes. S’identifica fàcilment perquè apareixen tots els seus atributs: el caduceu, símbol de la pau i regal del déu Apol·lo que va servir per aturar la lluita entre dos serps (les serps van deixar de lluitar i van envoltar la vara); el pètaso, un barret rodó alat, i les sandàlies alades, que li servien per realitzar la seva tasca el més ràpidament possible.

L’actitud de repòs de l’escultura és vista  només  com un moment temporal, ja que realment sembla expressar la inestabilitat típica del missatger dels déus, sovint representat volant.

L’escultura ha sofert un gran nombre de restauracions, com el braç dret i la mà dreta, que originalment descansava sobre el barret o les ales del pètaso. L’escultura és considerada per alguns com una obra eclèctica de l’època romana, ja que presenta en ella mateixa diferents característiques estilístiques.

Tornar a la pàgina anterior -> OBRES


Fotografia emprada a la capçalera extreta de: tripadvisor

Anuncis