INGRES MINERVA

IMG_2425

L’Ingres Minerva és una de les moltes rèpliques que s’han anat fent durant els segles de l’Atena Pàrtenos (Partenó, Acròpolis) de Fídies (460-435 a.C.) Va ser obra d’un autor romà desconegut que va utilitzar el marbre per fer-la mitjançant la tècnica de la talla.

Originalment l’estàtua estava als jardins de la Vil·la Mèdici (a Roma) quan el pintor francès Ingres, llavors director de l’Acadèmia de França a Roma, va decidir enviar-la a França. L’any 1913 va ser transferida al Museu del Louvre després de passar uns anys a l’École des Beaux-Arts de París.

atenapartenos
Fotogafia per lyceo_hispanico

La postura de la deessa, l’equilibri i la forma de les robes s’identifiquen amb l’estètica de les figures del Partenó. És una figura exempta i amb forma dempeus, monocroma, simètrica i amb unes proporcions correctes. No s’han pogut conservar les extremitats superiors, tallades a part, ni el cap. La llum es concentra en la túnica, el peplum i el mantell que li cau per l’espatlla esquerra. L’autor juga amb els diferents contrastos dels teixits. Gràcies a la posició de la cama dreta veiem una part de l’armadura que porta la deessa sota la roba. Aquesta postura, però, és contrària a l’Atena Pàrtenos original, ja que aquella mostrava la cama esquerra. Mesura 260 cm.

La funció és decorativa i un exvot a la deessa Atena.

Tornar a la pàgina anterior -> OBRES

Anuncis