LA CAÇA DE DIANA

Domeniquino pinta aquest quadre per encàrrec del cardenal Aldobrandini, en el moment en què és un dels màxims exponents del Barroc idealista, gràcies a la seva dolçor al tractar les escenes i a la seva tècnica líquida i plena de  llum.

En aquesta composició elaborada mitjançant la tècnica de l’oli sobre llenç, Domeniquino representa un moment de la vida de Diana, deessa de l’Olimp i protectora de la caça.

El moment representa Diana que s’ha reunit amb les nimfes per realitzar una competició de tir. Totes les nimfes són belles, van mig despullades i armades amb arcs i fletxes de caça. En fila, tres d’elles competeixen amb la deessa, que destaca entre elles amb la seva postura dempeus. Gràcies al gest d’alegria de la deessa sabem que ella ha sigut la guanyadora, ja que la seva fletxa ha travessat l’animal, no com les de les nimfes, que surten disparades cap a un arbre, al cel i, fins i tot, una cau sobre elles mateixes. També s’observa com un gos vol córrer per tal d’agafar la presa mentre que la resta de nimfes juguen a l’aigua o passegen tranquil·litament.

Cal destacar la línia definida de l’autor, la selecció dels elements bells de la naturalesa i l’adaptabilitat a la diversitat de temàtiques i activitats en un mateix quadre.

La composició estàtica i superficial destaca per la seva diversitat en la gama cromàtica que resulta harmoniosa i sua en el seu conjunt. La llum del quadre ens fa fixar-nos en la deessa victoriosa.

Actualement, aquesta obra està en la Galleria Borghese, però cal dir que el cardenal Scipione Borghese es va fer amb la tela per la força ja perquè el pintor es va negar a vendre-se-la, motiu pel qual el cardenal no va dubtar en empresonar-lo.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s