LAOCOONT

 

laoconte_italia

El grup de Laocoont situat a la Galleria degli Uffizi  és obra de l’escultor Baccio Bandinelli com bé es pot llegir en la inscripció impresa en la base. L’any 1520, el papa Lleó X va encarregar Baccio Bandinelli una còpia com un regal per al rei de França de l’antiga escultura del Laocoont, descoberta a Roma, l’any 1506. L’escultor va acabar la còpia l’any 1525 i va tenir tant èxit que el papa Clement Vll va decidir destinar-la al jardí del Palazzo Mèdici en substitució de la Judit de Donatello.

El Laocoont de Bandinelli va romandre al Palazzo Mèdici fins l’any 1600. Després va ser ubicada al Casino di San Marco i finalment, al voltant de 1671, va ser portada als Uffizi.

El gir dramàtic dels personatges i de la serp, l’extrema tensió dels músculs, el realisme i l’expressió de Laocoont van tenir una extraordinària influència en els artistes del Renaixement. La presencia d’aquesta còpia és una manifestació evident de l’encant que l’art antic tenia sobre els homes d’aquell temps.

Si voleu conèixer més sobre la història d’aquesta escultura podeu consultar el comentari de l’obra original situada als Museus Vaticans: Laocoont i els seus fills

15509op91au248832
                                                            –Fotografia extreta de atlantedellarteitaliana.it

Tornar a la pàgina anterior -> OBRES


Fotografia emprada a la capçalera extreta de: blog-italia.com

Anuncis