Objectius

L’objectiu principal de Mites de Pedra és el de mostrar el rerefons mitològic que amaguen les obres més destacades dels principals museus de Roma, Florència i París.

Hem pensat que la millor manera de mostrar els resultats al major nombre de persones possible és fer-ho a través de la xarxa, amb la composició d’un espai blog que ens permeti arribar a un nombre elevat de persones. Sabíem que si ho fèiem en format paper, el treball no hagués pogut assolir un altre dels nostres objectius que era aconseguir que les persones prenguessin MITES DE PEDRA com una font de consulta que saciés la seva curiositat pel que fa el món artístic.

En una fase prematura, per tal de comprovar quina era la manera en què les persones veien l’art, els vam mostrar la imatge d’una obra qualsevol i ens vam adonar que es limitaven a jutjar-la segons la seva visió de bellesa. Volíem aconseguir eliminar aquests prejudicis estètics a l’hora de contemplar les obres.

El nostre propòsit, doncs, és aconseguir que la gent no només es fixi en els aspectes estilístics o merament artístics, sinó que també s’interessi pel rerefons i la història que hi ha al darrere. Així, davant d’una figura que d’entrada no els sembla bella, quan descobreixin la seva història, el seu simbolisme, pot ser que canviï la manera de veure-la, després d’haver-la entès.

Per últim, l’elecció del tema no va ser per casualitat sinó per assolir una finalitat proposada: mostrar la relació entre el món mitològic i artístic. La mitologia, especialment la clàssica, ha sigut sempre un tema recurrent i influent en els principals moviments artístics desenvolupats a l’Europa Occidental. La riquesa de les seves històries amb finalitats morals i ètiques ha permet als autors al llarg de tota la història crear un imaginari basat en aquests relats. La nostra finalitat, doncs, era la de intentar reflectir aquesta relació entre dos mons que estimem i poder fer que més gent s’interessi per la cultura clàssica, la seva influència en l’art i pels relats que els escultors han intentat donar forma al llarg de la història.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s