Presentació del treball

Mites de Pedra és el resultat d’un treball de recerca que té com a objectiu relacionar dos mons que ens apassionen: el de la mitologia grecoromana i el de l’art, en concret en la seva manifestació escultòrica. A causa d’aquest desig de fusionar tots dos mons va néixer el títol “MITES DE PEDRA”: els mites clàssics fusionats amb l’escultura.

En aquest espai blog, doncs, trobareu una recopilació d’escultures que representen diferents aspectes del mite. En cadascuna de les obres que hem seleccionat us descobrirem, d’una banda, els aspectes formals i estilístics i, d’altra, el rerefons mitològic que amaguen.

A més a més, per ajudar-vos a situar-les en l’espai, hem elaborat  diverses pàgines en les quals podeu trobar informació tant sobre els museus on estan exposades, com sobre les ciutats on són aquests museus. També podreu trobar informació sobre els personatges mitològics que representen, així com sobre els autors de les obres.

Us convidem a descobrir un món que, tot i que a priori pugui semblar inert i gris com és la pedra de la qual està fet, amaga molta vida en forma d’històries, bellesa i cultura.

Esperem que aquest espai sigui interesant i útil i us ajudi a mirar l’art escultòric amb uns altres ulls.

Anuncis

3 pensaments sobre “Presentació del treball

  1. Esperem que es recuperi l’essència del blog predecesor i que triomfi de la mateixa manera que ho va fer l’altre. Una llàstima no haver tingut informació sobre l’art i la mitologia grecoromana quan vaig anar a Roma… Molts ànims!

    Liked by 3 people

  2. Hola! Responent al comentari que vau deixar al meu bloc fa temps, és un honor que algú em tingui com a model, tot i que la meva feina m’ha costat… He fet un cop d’ull al vostre bloc i em sembla bastant interessant, sobretot la classificació per galeries que feu. A més, jo sóc un gran amant de l’art, i he après algunes coses que no coneixia sobre algunes obres, com l’última, l’escultura de Pàtrocle i Aquil·les. Seguiu així, però sobretot, si realment us agrada el tema no deixeu mai morir aquest bloc!

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s