PSIQUE REANIMADA PEL PETÓ D’AMOR

IMG_2436

Aquesta escultura de tipus mitològic va ser feta per Antonio Canova entre el 1787 i el 1793. Va ser esculpida en un sol bloc de marbre mitjançant la tècnica de la talla amb un acabat fi i pàl·lid. És monocroma.

Va ser encarregada pel coronel anglès John Campbell per al palau de F. Berio a Nàpols, però va acabar sent adquirida pel col·leccionista holandès Henry Hoppe el 1800; el 1801 va
passar a mans del mariscal francès Joaquín Murat, que la va fer transportar al seu castell, on es diu que va ser admirada pel mateix Napoleó. Es tracta d’un grup escultòric exempt, que es troba actualment al Museu del Louvre (París).

L’obra representa el mite d’Eros i Psique, segons s’explica en l’obra d’Apuleu “L’ase d’or”.

Una vegada més l’autor busca la perfecció en les formes i la delicadesa de les superfícies. Segons el mateix Canova, l’obra representa el moment en què Eros desperta Psique del somni etern en què havia caigut després de la inhalació d’uns vapors procedents d’uns gerros que li havia entregat Prosèrpina.

Psique es representa recolzada sobre el flanc dret i agafant el cap del estimat, que rodeja el seu cos amb un braç mentre que amb l’altre li sosté el cap. Pel que fa a la composició, les figures formen dos diagonals que es creuen i formen una X: des de les ales d’Eros, la seva cama dreta i el cos de Psique. Al mig d’aquesta composició es troben les seves boques apunt d’unir-se en un apassionat petó. Les seves mides són de 155 cm x 168 cm.

L’obra és d’estil neoclàssic, tal com mostren els vestits que evoquen l’estil grec clàssic. La seva funció és clarament estètica, ja que va ser creada per decorar un palau.

Fotografia capçalera extreta de: elrincondelarte-encarna.blogspot.com

Tornar a la pàgina anterior -> OBRES

Anuncis

Un pensament sobre “PSIQUE REANIMADA PEL PETÓ D’AMOR

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s