TÈCNIQUES

  • Buidatge: Tècnica escultórica per mitjà de la qual s’obté un motlle a partir d’un model realitzat prèviament en cera o amb un altre material mal·leable. El motlle s’utilitza després en el procés de fosa per reproduir l’escultura en metall, generalment en bronze. Destaca la tècnica de la cera perduda, procediment per obtenir escultures de metall mitjançant un motlle de cera. El motlle de cera es cobreix d’un material tou que se solidifica. Una vegada posat al forn, la cera es fon i surt per uns orificis fets al motlle amb aquesta finalitat. Al lloc que ocupava la cera s’hi injecta metall fos, que adopta la forma exacta del motlle.
captura-de-pantalla-2012-10-24-a-las-16-55-07
Tècnica de la cera perduda (fotografia extreta de cjmedialab wordpress.com)

 

  • Modelatge: Tècnica en què l’artista dóna forma a una imatge amb els dits i amb diverses eines, prenent com a base materials mal·leables com la cera, el guix o l’argila.
  • Talla: Tècnica que consisteix a llevar i rebaixar material d’un bloc de pedra, de marbre o de fusta. Miquel Àngel, de manera ideal, deia que el bloc de material conté dintre seu l’obra, i que l’únic que ha de fer l’escultor és treure’n el material sobrer. S’utilitzen eines punxants o tallants com el cisell o la gúbia.
Anuncis