VENUS COBRINT ELS ULLS DE CUPIDO

Mentre Tiziano treballa per a Felip ll va realitzar un conjunt d’obres d’oli sobre llenç. Aquesta va ser comprada per Scpione Borghese al cardenal Paolo Sfondrato, nebot del papa Gregori XlV. No va ser fins a l’any 1613 que va ser considerat un Tiziano.

A l’obra podem observar la deessa de l’amor cobrint els ulls de Cupido acompanyada d’un putto i dues nimfes: Dori, que porta l’arc, i Armilia, que porta les fletxes. Les figures ocupen el primer pla mentre que al fons podem contemplar un paisatge muntanyós ataronjat molt propi de l’autor. La llum i el color té un paper molt important en la composició, ja que utilitzant la lluminositat daurada unifica el fons amb les figures davanteres. El quadre, que ofereix poca varietat de colors,  està realitzat mitjançant pinzellades ràpides, fet molt característic de l’impressionisme màgic que va seguir l’autor en els seus últims anys.

La interpretació és prou confusa. Alguns historiadors enllacen l’escena amb el càstig de Venus a Cupido per a la seva relació amb Psique, mentre que altres relacionen l’altre Cupido amb l’amor espiritual i l’embenat, amb el terrestre. Segons aquesta interpretació, les nimfes simbolitzarien el plaer i la castedat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s