VENUS I JUNO BARTOLINI

venus

Juno

———–


La sensualitat en les obres de l’autor és clarament visible. Aquestes dues obres, de tema mitològic, representen els cossos despullats de Venus, la deessa de l’amor i de Juno, reina dels déus i esposa de Júpiter.

La figura de Venus està ajaguda en un llit decorosament treballat per l’autor, totalment despullada, només tapant-se el sexe amb la seva mà esquerra. La cama esquerra descansa sobre la dreta dibuixant una postura que evoca sensualitat. El seu cap, tombat cap a l’espectador, mostra plaer acompanyat amb un cansament que augmenta la sensualitat de l’obra.

Juno també està ajaguda, però recolzada sobre el braç esquerre que reposa sobre un coixí i incorpora el seu cos a l’estil dels triclinis romans. La figura mostra el seu cos en tota la seva esplendor. Amb la mà dreta puja un vestit/mantell amb el qual sembla que vol cobrir-se. El seu cap està decorat amb el polos, una corona cilíndrica que vestien les grans deesses i que era un dels seus atributs més característics.

Totes dues obres estan realitzades en un bloc de marbre blanc, mitjançant la tècnica de la talla. Cal destacar el magnífic treball de l’autor en la representació del cos femení.

Tornar a la pàgina anterior -> OBRES


Fotografies emprades a la capçalera extretres de: tripadvisor.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s